Nějak bylo, nějak bude

Z deníku Jane
1. prosince 2006

Kafé olé

druhá šance pro Ambiente

Když mám chuť na dortík, tak je jasné, že musím vyrazit do Lemon Café. Dorty jsou vynikající, pečené přímo na místě, žádné umělé směsi, všechno hezky "po domácku" a nabídka se pravidelně obměňuje.

No a tak jsme i včera vyrazili na kávičku se zákuskem do Lemonu. Byla tam podivně prázdno a na dveřích bylo napsáno "Ano, jste tu správně...." ovšem dál to pokračovalo čímsi o vánočním (!!!) večírku jakési podivné firmy. Lednice s dorty byla zhasnutá a lidé z ulice měli ten večer smůlu. Achjo :(.

Co teď? Šli jsme pomalu dolů do města a koukali od kavárny ke kavárně, kam bysme zapluli, kde je vidět nějaká dortová vitrína a kde by ty dorty mohli být skutečně dobré a ne dovezené od Novaca a podobných.

Už už jsme vešli do mnohých barů a kaváren, ale vždycky nás nakonec od posledního kroku něco odradilo. Rozhodli jsme se pro Louvre. Přecijen zdejší sachr s pravou šlehačkou by nemusel být úplně špatný. Po cestě směrem od Kampy na Újezd se před námi ovšem náhle zjevilo Café Savoy a bylo rozhodnuto.

Před dortovou ledničkou se mi sice trochu zatmělo před očima, protože cena žádného zákusku neklesla pod 95kč, ale statečně jsem to překonala a šli jsme se posadit k rohovému stolku u velkého okna.

"Já bych si dala Latté," řekla jsem servírce, když k nám dorazila. Mimochodem — moc milá slečna. Taková zajímavě malinká a drobná, mluvila spisovně a tak nějak... distinguovaně.
"A můžu vám nabádnou kafé olé?" zeptala se. Pochopila jsem, že latté asi nemaj, ale co je olé, jsem netušila.
"Aha... a co to je?"
Šlo o presso s tunou mlíka. No fajn... proč ne.

Kafe bylo vynikající! =M= dostal pro Ambiente obvykle Lamborghini, ovšem moje "olé" bylo značky Dallmayr. Krásný velký hrnek plný lahodného moku a vedle konvička s mlékem i našlehanou pěnou.

"Olé!" plácla jsem se do čela, "ona myslela au lait!"

Au lait se totiž čte ó le, přičemž to "e" je o trochu delší než naše krátké e, ale rozhodně to není é, nekonečně dlouhé ééé.
Aaach jo... :), a já už myslela, že je to nějaká specialita :).


V Café Savoy bylo nádherně. Dýchala tam na mě atmosféra, prostředí nádherné, takové třetí místo... škoda, že jsou dorty tak nekřesťansky drahé. I když můj smetanovojahodový i =M=ův Savoy byly moc dobré, přeci jen tu kávička se zákuskem vyjde draho.
Olé bylo za 65kč, ale tady nemám výtek. Byl ho opravdu kýbl a k tomu tolik mléka, že jsem ho ani všechno nevyužila. Perfektní.

Příště si tam dám nějaký salát, nebo špenátový restaurant.

Jo... zamilovala jsem si to tam. Rozhodně to nebyla poslední návštěva a Ambiente dostalo bod. možná se nechám zviklat na to Brasilero :).

Komentáře

Brasileiro určitě vyzkoušej, stojí to za to. Jejich krevety a grilovanej ananas jsou výborný. Studený buffet mě už tak moc nebere. Bohužel jsem navštívila originál restauraci tohohle typu v Montevideu a to, co tam měli za předkrmy a zákusky se tady vůbec nevidí. Ono i to maso /takový grilovaný volský volátko.../. Ale jinak je Brasiliero fakt dobrý a obsluha taky.
na brasileiro bacha... z ty tuny masa co ti tam budou cpat se druhy den muzes pekelne zastavit na one mistnosti..
nejlepsi je opeceny ananas a salaty zvlasstnich smesi, ktery bych si dohromady nedala ale oni je umej...
jinak je to jen klise, zkus ale neni to az tak extra jak se o tom mluvi
jo... zžejmě podobně, jako pizza nuova. díky ef, teď už budu připravená a nic od toho nečekám.
no, tak na oné místnosti se podle mýho ocitneš leda tak z těch salátů...Anebo když fakt sežereš tuny masa bez přílohy, ale to se asi pos*** pokaždý a ne jen v Brasileiro, který mi z těch Ambiente restaurací přijde asi nejlepší.
Diky za tip! Brzy se tam stavim:)
Abych nezapomnel.. v Louvre delaji nejlepsi horkou cokoladu v Praze! :-)
nevimnevim ze by se au lait cetlo s dlouhym o :)
že by nás to ve škole učili špatně?

Přidat komentář

  • Deníček Jane Doe používá webhosting Pueblo.
  • TOPlist

  • Bloguje.cz