Nějak bylo, nějak bude

Z deníku Jane
14. ledna 2007

Od kdy králík prodává kuřata?

Můžete mi prosimvás říct, proč firma Rabbit prodává kuřata?
Byla jsem tak uvedená v zásadní omyl!


Už před časem jsem v albertu na 14. října okukovala balení se štítkem rabbit.
Ha! Králík! Napadlo mě okamžitě. Nikde ale nebyla cenovka. Všude samý kuřata. Měla jsem s sebou málo peněz, tak jsem to radši odložila, než se dožít trapasu u pokladny. Od té doby ale usínám s myšlenkou na porcované králicí řízečky. Wow!

"Ještě něco, Madlenko?" ptal se mě dneska =M=, když jsme brouzdali smíchovským albertem.
"Nooo, mohli bysme vzít ty králičí řízky, kdyby je tu měli"
"Králíka nevidim. Samý kuřata."

Nevěřila jsem a vskutku, když jsem nahlédla do mrazícího pultu, uhodila mě do očí vanička se čtyřmi malými kousky masa ocejchovaná velkým štítkem RABBIT.
"Jó! Tady! Rabbit, králík! Super!" byla jsem hrdá, jak jsem to rychle objevila a už se těšila na kuřecí masíčko na mrvki, celeru a petrželi, což je má oblíbená úprava králičího.

Cestou z obchodu jsem studovala účet, abych zjistila, kolik ten rabbit vlastně stál.
"Tyjo, ty jsou dobrý," odfrkla jsem si. "Prodávaj králíka jako kuřecí řízky!" ukazuju to =M=ovi.
Pak zahlodal červík a tak jsem vytáhla z igelitky onu mraženou věc.

Rabbit, mražený kuřecí řízek stehenní
nebo tak nějak, stálo tam.

Márja... tak zase nic. Místo lahůdkového králíka opět další kuře. Navíc stehenní. Za 125kč/kg! Nojono...
A tak se z něj rovnou usmažili řízky a udělal se bramborovej salát bez majolky podle babiččinýho receptu.
Aby nebylo legrace málo, osladila jsem ho víc, než by bylo zdrávo. Ale řeknu vám, je to lahoda! :)

Komentáře

Třeba králík považuje kuře za nižšího živočicha. Balený lidi v krámech taky nemaj...
Uvedu odpoved na uvodni ukazku - Firma Rabbit a.s. Trhovy Stepanov vznikla privatizaci zavodu na zpracovani kraliku, ale postupem casu se jejich portfolio vyrazne rozsirilo na zpracovani drubeze, kraliku a pod. vse z vlasznich chovu. A pan majitel ma peknou dceru, ale to by asi mozna zajimalo spis -M-a :-)
no, pak by měli na obal napast něco výstražnýho jako třeba \"pozor, kuře!\" nebo tak něco :)

vlastně ani nevim, jestli se králík nařízkovanej prodává. vždycky vidim jenom celou kostru bez hlavy a na to nemám žaludek :(
u nás v Hypernově prodávaj i králičí ledvinky /nezkoušela jsem/ a králičí zadní. Řízečky jsem neviděla. Ale kuřecí stehenní řízky mám daleko radši než z prsíček, jsou víc šťavňatější, ovšem od tý doby co jsem v nich jednou našla celou kost balíčky vždycky prohmatávám, takže na mě většinou ostatní koukaj jak na úchyláka...
mně je vcelku jedno, jestli jsou prsní nebo stehenní. jen ty stehenní se třeba v tescu prodávaj za 80/90 kč/kg :)
tyhle jsou zamražený a ještě dražší.
ale byly z nich řízky dobrý, to zase jo :)

a díky za tip s tou hypernovou. jen se obávám, že všechny jsou od nás nekřesťansky daleko a nebude se mi chtít trmácet :(.
navíc bych to zadní musela obírat, protože pan šťoural nemá rád maso z kostřičky.
nojo... nejblíž v Butovicích :/
no, to já mám zase z ruky Tesco...Tady z Průhonic je nejbližší snad na Skalce. A zamražený pokud možno nekupuju vůbec - to pouští strašně vody. To už je lepší koupit čerstvý a zmrazit.
tak to já nepoznám, jestli to pouští vodu. já to totiž obvykle ve vodě rozmrazuju :D. zapomenu to den předem vyndat a mikrovlnu nemáme.

ale myslim, že jsem si vody nevšimla... já zamražuju, i když to původně koupim \"čerstvý\".
si vem, že některý lidi mrazej i chleba! rozmrazí se bez následků.
ještě že nakupuju sám :-)
V Tescu člověk nakupuje sám málokdy. Jak to děláš?
když si zamrazíš \"čerstvý\" ty sama, tak je to o.k., pokud teda koupíš nebalený - pultový anebo v řeznictví. Mražený v marketech chrastící ledem je děsný...A v mikrovlnce rozmrazovat - no to nikdy, to už je snad lepší lehoučce pod studenou vodou...
kupuju balený. k řezníkovi jsem se ještě neodhodlala. jsou tam hrozněn ervózní a chtěj všechno rychle nejlíp včera a já jsem váhavej střelec (aspoň v těch dvou, který jsem tu vyzkoušela).

proč nerozmrazovat v mikrovlnce?
já teda někde četla, že nejlíp rozmrazit v ledničce, aby to šlo pomalu, ale já to velice často dělám v teplý vodě. ne v horký, ale v hodně teplý. za hodinu, dvě to je.
a žijem :).
v mikrovlnce většinou \"uvaříš\" vnější vrstvu masa a vnitřek zůstane zmrzlej. Teplá voda se taky nedoporučuje, v nejhorším případě je lepší nechat po tekoucí (!) studenou. Prostě ve vodě nelouhovat. A balený maso je už jednou rozmražený, takže taky nic moc, všimni si o kolik se zmenší při obyčejným pečení. Krájený balený navíc pustí to nejdůležitější - šťávu. A na nervy řezníků se vyprdni, já tady mít nějaký klasický řeznictví, tak chodim jenom tam, ať pospíchaj jak chtěj...
=M=: v Tescu sice sam nejsem, to je pravda, ale co si tam vyberu a prinesu domu to si vyberu sam :-) Zas tak moc lidi co by me kecali do toho co si davam do kosiku tam neni. Takze me pak zadnej kralik doma neprekvapi.

Přidat komentář

  • Deníček Jane Doe používá webhosting Pueblo.
  • TOPlist

  • Bloguje.cz