Nějak bylo, nějak bude

Z deníku Jane
16. března 2007

Tloustnoucí gen

Vyjo... koukala jsem se ve středu půl očkem na neuvěřitelné život yna primě. Představte si, že tam byl půltunovej chlap!!! No ale to je vedlejší. Hlavní je převratnej objev jednoho doktora, kterej ale neni uplně potvrzenej. Nicméně já o tom nepochybuju.

Spočívá to v tom, že podle toho doktora si některý lidi v období hladomoru vyvinuli gen, díky kterýmu jsou schopný jíst a jíst a tvořit zásoby, kdyby někdy náhodou něco.

Testovali to na krysách a bylo to jasný, prokazatelný.

Já myslim, že je to jasný i u lidí. U mě teda jo. Bohužel má tenhle gen i celá naše rodina, takže mi ani neměl kdo vysvětlit, že člověk jí primárně tehdy, když má hlad. Já im primárně tehdy, když je čas snídaně, oběda, večeře, svačin a případně mezi tim. Prostě kdykoli mám chuť. A tu mám bohužel často.

Jídlo je pro mě rituál. Jím pro potěšení. Ne proto, abych přežila. Strašně mi chutná. Ach jo...

Nějaká doktorka v tom pořadu řikala, že je to zvláštní, nebo něco v tom smyslu, že ti lidé (tím myslela ty sto, dvěstě a vícekilový tlouštíky) mají nutkání jíst, i když nemají hlad. No tohle může vypustit z pusy akorát člověk bez toho genu!

=M= ten gen nemá. Je to evidentní. Jí jen když má hlad. Nebo když si vzpomene, že by se vlastně měl najíst. Já už po obědě myslim na to, co bych si dala k večeři, on mi ani v krámě nedovede poradit, co mám koupit, protože prostě nemá hlad. Pojem "chuť" snad ani nezná.
Doufám, že jestli budeme mít někdy děti, budou v tomhle po něm.


No a proč to vlastně píšu?
=M= se dneska vrátí hladov ze Žiliny. Ptát se ho, co by si dal k večeři, je naprosto bezpředmětné. A mně už dochází invence.
Co byste uvařili milovanému muži, když se skoro po týdnu vrací domů?
Máte nějakou oblíbenou mňamku?

Komentáře

kup tři až štyry řízky, nakrájej na tenký plátky nebo rozklepej do škraloupovita, osol a okořeň nějakým hodně mňam kořením (gyros, nebo různý ochucený pepře a tak...)
do lehce vyolejovaný zapíkací misky: vrstva řízků, vrstva cibule vrstva sýra (klidně plátkáč, nebo můžeš strouhat) vrstva brambor, dokud to nebude plný (tipuju tak dvě vrstvy že se vejdou...)

Zapíct, na konec přelejt smetanou a lehce dopíct...

Měli jsme to ve středu, šmakuláda...
hm,hm,hm... to nezní špatně! a jak dlouho píct? já se bojim těch brambor. vždycky je mám nedopečený :/. naposled jsem takhle dělala filé, dokonce jsem ty brambory předvařila a stejně by tam ještě čtvrt hodiny vydržely.
Kolega má teorii, že z počítačového monitoru vyletují zatím neznámé částice, kterým pracovně říkáme \"hladony\".

Zatím jsme se bohužel nesetkali s krysou, která by pracovala na počítači, takže to nemůžeme ověřit (a taky na geografickém ústavu nemáme krysy :-) )
hele, na tom možná taky něco bude :))
Vidis to. Jidlo povazuju za nepritele (jako fakt!), pominu-li fakt, ze si neustale pripadam tlusta (pri BMI 19), tak proste vidim, jak ten cholesterol ze syra ucpava cevy, jak se mi v mozku usazuji konzervanty... Je to silene, takze bud rada, ze si jidlo dokazes uzivat:o) ... Jinak jsem cetla moc zajimavej recept: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPJRCRCMP&id_kategorie=JNLNISD5 ... Mne to docela laka, jenze listerie, tuk ze sunky, taky nemam gril... Tak by me zajimal nazor a prakticke zkusenosti:o) ... Az jednou seberu odvahu...
čoveče... to ti nezávidim. to je zase druhej extrém.

ale to jídlo vypadá skvostně!!! to se snad vypravim až tesca pro \"čerstvý\" žampiony!
listerie má bejt v tom sýru? ty se zničí tepelnou úpravou ;). tuk v šunce? to ti nechci brát iluze, ale to bude možná tučnější ten hermelín. taky můžeš vzít šunku od kosti nebo šunku drůbeží a s tou to určitě nebude tak hrozný, jako s šunkou, kterou jako výběrovou prodávaj v tescu. a nebo se na šunku vyprdneš, že.
gril taky nemám. ale myslim, že to spraví pár minut v troubě rozpálený na 250 :)
Ja si to logicky taky osvetlim a ovladam se, jenze pocity rikaji neco jineho... Tak jestli to nekdy otestujes, dej vedet!:o)
otestuju to zejtra. =M= nakonec dneska přijede dřív, takže zvládnem zajít někam na večeři.

s těma pocitama to chápu. já si zse dokážu logicky osvětlit, co a proč už bych jíst neměla, a stejně jdu a snim to :(. je to děs, mám to už asi od vánoc a kynu a kynu. nemůžu se toho zbavit. hlavně mám pořád chuť na sladký. to jsem nikdy nemívala.
Promiň, já už odjížděůla domů :-)
Pekli jsme to eee... no tak 40 minut, pak ta smetana a pak dalších 15 :-)
easy recepis: fleky se zelim: na cibulce osmažit na kostičky nakrájenou pololibovou anglickou slaninu (nebo opačně), do toho podusit nakrouhaný zelí (ne kysaný), osolit opepřit, přidat vedle uvařený fleky, zamíchat a sežrat. Fakt super jídlo! Pro chudý i pro bohatý a hlavně pro hladový! A netrpělivý - je to hrozně rychlý.
lauro, tak to zkusim někdy v tejdnu. jsem na to zvědavá!

ren, čoveče, v takový kommbinace nějak nemám důvěru... i když špatný by to bejt nemuselo. taková variace pro lidi, co neuměj halušky :).
uvidim. fleky už jsem dělala všelijak.
sorry, že reaguji tak pozdě - právě jsem se vrátila z kursu přípravy halušek - je to náročné... Ale zkus ty fleky se zelim, sou fakt moc chutný, ač přípravově primitivní a poněkud \"negourmetský\". Neboj, taky umíme lepčí a složitější pokrmy, ale občas v jednoduchosti je přece jen krása. I chuť. Nebetyčná.
no já to zkusim :). nic špatnýho v tom neni. ale už vidim =M=a, jak se na to tváří :). občas bych ho musela zabít...
snězeno. docela to jde :). příště dám víc zelí a cibule :)

Přidat komentář

  • Deníček Jane Doe používá webhosting Pueblo.
  • TOPlist

  • Bloguje.cz