Nějak bylo, nějak bude

Z deníku Jane
17. března 2007

Jak jsem pekla

Peču už dlouho a poměrně úspěšně. To ovšem nic neznamená. Důkazem toho budiž to, co se mi podařilo stvořit včera...

Miluju perník. Doma děláme výbornej, ale já jsem zapomněla recept. CHtěla jsem zavolat mámě, ale nejdřív bylo mc brzo, pak moc pozdě, a tak jsem se rozhodla pro obvyklou cestu. Našla jsem si tam perník, který se mi zdál zajímavý a pustila se do něj.

Těsto chutnalo báječně. Upečený výsledek vypadal taky tak.
Polila jsem to čokoládou a těšila se, až to vychladne.

Zarazilo mě, že je to dost nízký. Ale co... Ochutnala jsem a zarazilo mě, že je to dole nedopečený. Kurva! Bohužel jsem to zjistila až po polití čokoládou, takže dopejkání nemyslitelný.

Napadla mě spásná myšlenka, která až tak spásná nebyla, což se ovšem ukázalo až později.
Hodila jsem plech na plotýnky a zapla. Prostě se to upeče zespoda, no! A prosím ostřílené hospodyňky, aby se mi nesmály a aby se nechytaly za hlavu.
Díky.

Jak to dopadlo?

Buchta už není nedopečená. Zato je připálená.
A sražená.
Taky je děsně sladká.

Ortel zní:
do koše.


Inu, stane se...

Komentáře

pernik muj milovany - pul kila mouky, ctvrt cukru, kakao, prdopec, prasek do perniku, vajicko, mleko, olej, med (!)
upect, polejt polevou, zasypat kokosem :)

dneska jsem udelala svoji nejpovedenejsi babovku, jak z obrazku v kucharce :))
a dopecenost, nedopecenost zkoumame podle spejle, ne? :))
však to jsem taky zkoumala! nejsem amatér. ale to těsto bylo nějaký vypečený... na špejli se nenalepilo, nicméně nedopečený bylo.

ono to nebylo uplně neupečenýn. ale taková milimetrová vrstvička dole, no. měla jsem to píct zhora i odspoda.

já jinak nejsem taková neschopa. předtim jsem upekla naprosto báječnou jogurtovou bábovku s ananasem. fenomenální!

ještě se musim rozmyslet, jestli odtajnim, jak jsme dneska pekli vdolky :D. to bylo něco...
pecu zasadne zespoda i seshora ;)

jogurtova babovka s ananasem, to je pro me vrazedna kombinace, nejim jogurty, ani ananas...

vdolky? ale copak? byly cerny a nedopeceny? :))
nevíš, co je dobrý ;)
vdolky byly především tvrdý. neumim kynutý těsta. po pár letech jsem to zase vyzkoušela a nezlepšilo se to.
Helé, tos to ani neotestovala na chlapovi? Třeba by si nevšim :-)
ale otestovala :) a dokonce mu to chutnalo :)
prej kdybych neřekla, že to je špatně, tak si myslel, že to tak má bejt.
kdyz jsme u tech kynutych test, jdem chlap a umim upect pizzu z kynuteho testa a nechutna jako buchta jak by se snad mohlo zdat, ale jako pizza. Co vy na to mistni selky? :-)

Přidat komentář

  • Deníček Jane Doe používá webhosting Pueblo.
  • TOPlist

  • Bloguje.cz