Nějak bylo, nějak bude

Z deníku Jane
7. října 2010

Marinovaná žebírka!

Hrozně nerada peču maso. Nevim, jestli to neumim, nebo jestli blbě peče trouba, ale obvykle to nedopadně úplně dobře. Kuře jsem neúspěšně zkoušela několikrát, jiný maso jsem pekla možná dvakrát, nebo třikrát za celejch těch skoro šest let, co tu jsme.

Nicméně mě teď popadla nějaká vařicí mánie a včera, když jsme šli kolem řeznictví, jsme tam prostě zapluli a koupili kilo vepřovejch žeber. Hezky masitejch!

A tak jsem je dneska ráno naložila a večer hodila do trouby jakože grilovat.

Výsledek? Mně to teda chutnalo moc!
Nabídnout vám nemůžu, ale snad vám aspoň nabudim trochu chutě fotkama. Na první jsou žebírka teprve v marinádě, na druhý už je to upečený a nandaný!

Je to focený večer při chabým kuchyňským světle, takže žádný zázraky nečekejte. Ale pro ilustraci určitě dobrý!


”

”


A recept na marinadu?
Na kilo žebírek:
1 najemno nakrájená cibule (já jsem pak k pečení přidala ještě jednu na měsíčky)
4 lžíce oleje
4 lžíce sójovky
4 lžíce worcestrovky
1 feferonka (neměla jsem, dala jsem tabasco a víc pepře)
2 lžíce medu
2 stroužky česneku rozetřené se solí
sůl, pepř

potřít ze všech stran a marinovat aspoň 2 hodiny v chladu.
píct cca 45 min min na 180 stupňů. a abych si totálně nezadělala plech, pekla jsem to na pečicím papíře.

Komentáře

jako to si ze mě děláš srandu? Tohle já musím vidět po ránu? :o))
Vypadá to naprosto úžasně!!! A určitě to chutnalo ještě líp, než to vypadá! Polykám a snažím se zadržet sliny v koutku :o))
nj, ty máš to žravý období, co? :D

Přidat komentář

  • Deníček Jane Doe používá webhosting Pueblo.
  • TOPlist

  • Bloguje.cz