Nějak bylo, nějak bude

Z deníku Jane
3. prosince 2004

tuňák na olivovém ekooleji - OK pro delfíny

aneb biovečer

"chci tě podpořit v odtučňovacím programu" oznámil mi =M= a vzal mě do biorestauračky.

sakra...nelíbí se mu něco? dyť za ten měsíc a půl, co spolu sme, sem zhubla už 3kg i přes ty večeře, kterejma mě pořád obšťastňuje. no, budu se nad tim muset zamyslet..

koukla sem na jídelní lístek

"víš co? tak já se dneska odvážu a dám si něco, co vůbec nebudu vědět, co je"

nj..ale když sem se na lístek koukla podruhý, bylo mi jasný, že si tim pádem můžu dát uplně cokoli, protože nevim absolutně VŮBEC, co co je. džísys...to nezvládnu...

než sem si vybrala, přišli se nás zeptat 3x, jestli už máme vybráno. pokaždý někdo jinej, asi aby to nebylo tak nápadný.
když přišel počtvrtý ten, co u nás byl jako první, tak sem rezignovala a poprosila ho, ať mi něco doporučí.

když sem pak zase začala vejrat do lístku, už byl nervní i =M=

"tak šup šup Mady!"

achjo...

"tak já si dám ten marinovanej sejra.."

"výborně..a mně ty klaso koule, prosím vás"

vnímavější z vás si jistě všimli, že marinovaným sýrem sem se zase až tak nerozšoupla. ale já sem zjistila, že s jídlem prostě neumim moc experimentovat. nemůžu si dovolit jíst cokoli a tak když už jim, tak chci, aby mi to chutnalo a ne, abych to pak běžela zajíst něčim jiným.

ale bylo to dobrý. ty klaso koule dokonce ještě lepší, než můj sýr. u něj bylo moc oleje. ale když sem řekla, že bych docela zkusila, jaký sou ty hlavní jídla (dali sme si jen "něco lehkého"), tak se =M= rozsvítily očička

"ty bys sem fakt ještě někdy šla?"

"no jasně"

"tak jo :)"

restauračka je to prima. bohužel sem zapomněla www adresu..

no nic. třeba si vzpomenu..myslim, že to bylo něco jako albion..

každopádně doporučuju tam zajít. je to gastronomický zážitek. jenom počítejte s tim, že tam maso kromě ryb nedostanete :)

"a teď bych si dal klobásu" prohlásil =M= při odchodu.

jj...i já bych masem nepohrdla. vegetarián ze mě nebude.


a co že to je v nadpise? no to bych taky ráda věděla milá obci...je to část názvu jednoho jídla. ale co to znamená....to fakt nevim :-o


Komentáře

... se tech oliv predem slusne zeptas, jestli je muzes vylisovat a delas to za dohledu rostlinneho psychologa, bys mela glejt, ze neutrpely ujmu a nejsou tudiz intoxikovany. jo a predtim je musiz nechat volne rust na kterem stromu se jim zlibi, protoze intezivni chovy, kdy jsou vsechny kusy soustredeny v jednom miste, jim nesvedci ;)
ale copak ekoolej...tomu rozumim..ale proč je tuňák na ekooleji ó ká pro delfíny? :-o
to mi vysvětlete :)
jako ž to delfíni můžou jíst a nedostanou třeba průjem nebo osypky? nebo jak je to?
Pro delfíny je OK, že na tom oleji nejsou sami. ;-)
takže obsluha stále stejně děsná :(
neneneee...obsluha byla prima. byli milý a ochotný
... slimáci. a retardovaní...
nene..sice se tak divně usmívali (to měli asi z nedostatku masa, protože podobně se tam usmívali všichni lidi), ale jinak byli fakt ochotný a myslim i docela rychlý. mně se tam líbilo :P

Přidat komentář

  • Deníček Jane Doe používá webhosting Pueblo.
  • TOPlist

  • Bloguje.cz